Wedstrijdverslag 19 Maart

Sterke tweede helft onvoldoende voor heren op bezoek in Tilburg

Nieuws afbeelding

Shot - DDHC 5-2 (3-1)

Afgelopen zondag speelde DDHC de tweede wedstrijd na de winterstop op bezoek bij Shot. Ondanks de winterse temperaturen en het feit dat nagenoeg de hele competitie was afgelast werd er toch gespeeld. IJsmeesters, de NAM, alles werd uit de kast gehaald om de commerciƫle belangen van deze wedstrijd uit te buiten.

Om kwart voor drie rolde de bal voor het eerst in Tilburg waar DDHC voor het eerst in jaren een resultaat probeerde te behalen. Het begin was alleraardigst toen Youp Leeuwenburgh een strafcorner prachtig via de binnenkant van de paal in de kruising schoot, 0-1. Lang kon DDHC de voorsprong niet vast houden toen een hoge bal tussen de centrale verdediger en keeper viel. De bal werd niet goed weggewerkt waarna de Shot aanvaller kon afdrukken, 1-1.

Na de gelijkmaker was DDHC het even kwijt en kon Shot combineren en uitlopen naar een 3-1 voorsprong. Vlak voor rust kwam DDHC nog kort met tien man te staan door een groene kaart voor doelpuntenmaker Youp Leeuwenburgh, maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust schoot DDHC uit de startblokken en drukte het Shot ver terug op eigen helft. Na enkele speldenprikken maakte DDHC de aansluitingstreffer toen Mark Baken op aangeven van Max Kanters de 3-2 binnen schoot. Vervolgens kreeg DDHC nog enkele kansen uit zowel combinaties als standaard situaties om gelijk te komen, maar deze werden onbenut gelaten.

Aan de andere kant verdedigde DDHC met man en macht om de offensieve spelers te ontlasten en in stelling te brengen. Helaas ging ook in dit geval de bekende wet op dat wanneer je zelf niet scoort de andere partij dit wel doet. Uiteindelijk had Shot een strafbal nodig om de marge weer op twee te brengen, 4-2

DDHC bleef zoeken naar doelpunten en zag vlak voor tijd dat Shot uit een counter verder uitliep 5-2. In de absolute slotfase werd DDHC nog een doelpunt door de neus geboord toen een bal in eerste instantie van de doellijn werd geschopt door een verdediger waarna de bal in de rebound alsnog binnen ging. Helaas floot de scheidsrechter de goal af en gaf hij tot verbazing van het hele veld slechts een strafcorner welke niet benut werd.

Zo verloor DDHC ook de tweede wedstrijd na de winterstop waarmee het nu de top twee heeft gehad. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen concurrent Hoeksche Waard.