Wedstrijdverslag 19 Maart

Dames 1 komt goed uit de winterstop

Nieuws afbeelding
Souburgh D1 – DDHC D1 2-4 (1-2)
De oefenwedstrijd van vrijdag werd gespeeld met veel invallers, maar vandaag was het team gelukkig weer helemaal compleet. Floor uit MA1 reisde mee af naar Alblasserdam om ons te komen versterken. De vorige wedstrijd tegen Souburgh was onze eerste wedstrijd in de Dames competitie en we speelden toen met 2-2 gelijk. Vandaag waren we erop gebrand om de drie punten mee naar Raamsdonksveer te nemen.

We begonnen met het spelen van half-court toen Souburgh de bal uitnam. Na een aantal minuten kregen we door dat het beter werkte om meer druk te gaan zetten. Een aantal speelsters van Souburgh waren niet heel balvast en leken een beetje in paniek te raken wanneer er druk werd gezet. Hierdoor konden we al snel de bal veroveren en een aanval opzetten via Esmée en Renée. Deze aanval leverde niets op, maar de toon was wel gezet. We bleven goed druk zetten en Bregje kon de bal onderscheppen en uitbreken. Zij speelde de bal naar Paulien, die zich in de cirkel aanbood. Paulien twijfelde geen seconde toen ze in balbezit kwam en schoot de bal tussen de doelpalen, waardoor de score geopend was. Deze blijdschap duurde niet heel lang, want Souburgh zette in de paar minuten daarna een tegenaanval op die resulteerde in een strafcorner. Estrid liep deze strafcorner goed uit en werd hierbij hard op haar stick geslagen. De scheidsrechters zagen dit als een overtreding van Estrid (wat overigens echt niet waar was) en gaven Souburgh een nieuwe strafcorner. Via een variant over de linkerkant passeerde de bal de doellijn. Toch waren we echt niet van plan om deze wedstrijd gelijk te spelen.

Het duurde dan ook niet lang voordat Paulien handig onze eerste strafcorner versierde door een voetje op te zoeken in de cirkel van Souburgh. Er werd besloten een variant uit te voeren. Carmen gaf de bal vanaf de kop van de cirkel op links, waar Dieuwertje stond. Dieuwertje sloeg de bal hard op de planken in de korte hoek, waardoor we
weer een voorsprong hadden. Met een goed gevoel gingen we de rust in. We speelden niet goed. Veel ballen werden zacht en slordig gepasst. We hadden geluk dat
Souburgh ook niet sterk speelde, waardoor we in de eerste helft toch hadden kunnen laten zien dat we sterker waren.

Dit overwicht lieten we in het begin van de tweede helft weer zien. Na een aantal minuten gespeeld te hebben, onderschepte Dieuwertje de bal rond de middenlijn. Ze maakte meters over de rechterkant van het veld en sloeg de bal op de tip. Carmen kwam hard aanrennen en zette haar stick tegen de bal, waardoor de bal tegen de planken aan knalde. De voorsprong werd uitgebouwd naar 1-3 en we waren allemaal door het dolle heen. Terwijl de helft van het team het doelpunt nog stond te vieren op de helft van Souburgh, lieten de scheidsrechters Souburgh de bal al uitnemen. Meteen was er veel protest en vooral verbazing dat zoiets kon gebeuren. Souburgh maakte van deze oneerlijke actie van de scheidsrechters gebruik en zette de aanval in. Over rechts kwam een spits de cirkel binnen die wilde uithalen op goal. Deze werd volgens de scheidsrechter te fel verdedigd door Dieuwertje en daarom gaf hij een strafbal. Ten eerste vonden we dat de overtreding te zwaar bestraft werd en ten tweede hadden de scheidsrechters Souburgh nooit de bal mogen laten uitnemen terwijl ons halve team nog op hun helft stond. De scheidsrechter hield voet bij stuk en de strafbal werd
genomen. Onze heldin Yvonne had de bal nog bijna, maar hij verdween helaas net achter haar legguard.

Onze voorsprong stond nog overeind, maar was wel verkleind. De scheidsrechter gaf aan dat ernog twee minuten te spelen waren, en Bregje wilde nog even laten zien hoe sterk zij op de rechterkant is. Na een een-tweetje met Paulien legde ze veel meters af en toen ze de cirkel in kwam, sloeg ze de bal prachtig de netten in. De 2-4 was gemaakt en met nog minder dan twee minuten te spelen wisten we dat de drie punten mee gingen naar Raamsdonksveer.

Het was zeker geen goede wedstrijd, omdat we slordig speelden en geen rust hielden wanneer dit wel moest. Toch hebben we de winst weten af te dwingen en hebben we gestreden voor wat we waard waren. Volgende week zondag zijn we een dag vrij, dus de komende twee weken gaan we extra hard trainen om 25 maart een goede pot weg te zetten tegen koploper Bleiswijk.