Wedstrijdverslag 12 Maart

Slordig Heren 1 onderuit tegen Pelikaan

Nieuws afbeelding

DDHC - Pelikaan 1-5 (1-4)

Na enkele oefenwedstrijden begon afgelopen zondag de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen koploper Pelikaan. Begin dit seizoen eindigde de wedstrijd in een .. uitnederlaag waar er vorig seizoen met 4-1 werd gewonnen van de ploeg uit Roosendaal. DDHC kon nog altijd niet beschikken over de geblesseerde Olivier Oort en Harmen Leusink. Ook Roel van Dortmont en Pieter Schoot waren afwezig.

DDHC begon slordig aan de wedstrijd en kwam binnen twee minuten op achterstand. Na een dekkingsfout kon een volledig vrijstaande aanvaller afdrukken, 0-1. DDHC rechtte de rug en had in het eerste kwartier het betere van het spel. Daarbij beloonde de ploeg zichzelf toen Swen Dirven op aangeven van Jordy Buijks de 1-1 binnen schoot. Vervolgens kreeg de thuisploeg kans op meer, maar enkele opgelegde kansen en strafcorners werden niet benut.

Aan de andere kant kreeg DDHC de deksel op de neus toen het enkele strafcorners weggaf die door Pelikaan benut werden. Zo gaf DDHC het overwicht uit handen en keek het bij rust tegen een 1-4 achterstand aan.

Na de rust kon DDHC geen vuist maken, maar gaf het ook vrij weinig weg. Daarbij stond DDHC enkele malen in een ondertal situatie door groene kaarten voor Guido van der Sluijs en Bastiaan Adriaansen. Slechts eenmaal werd er gescoord in de tweede helft toen Pelikaan er 1-5 van maakte. Zo verloor DDHC van de koploper waar er op basis van het eerste kwartier meer in had gezeten. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Tilburg tegen Shot.