Dames 1 wint oefenwedstrijd in en tegen Vlijmen

Nieuws afbeelding

Vlijmen D1-DDHC D1 1-2 (1-1)

Na veel afgelaste oefenwedstrijden en trainingen, mochten we deze vrijdagavond eindelijk weer een potje hockeyen. In de regen reisden we af naar Vlijmen om daar een oefenwedstrijd te spelen tegen D1. Zij staan derde in een andere poule van de vierde klasse. Bregje, Paulien, Linda, Marleen en Estrid waren afwezig, maar Emma (D2), Marieke (D3) en Annabel (D3) vielen bij ons in, waardoor we toch nog een wissel hadden. Er werd besloten om vier keer een kwartier te spelen, zodat we tussendoor even op adem konden komen en een korte tactische bespreking konden houden.
Toen Vlijmen de bal uitnam begonnen we al snel met volle druk te spelen. Vlijmen had hier moeite mee en we hielden ze daardoor goed op hun helft. Na zo’n tien minuten gespeeld te hebben, brak Floor uit over de rechterkant. Carmen liep goed vrij in de cirkel en kon de voorzet van Floor zo op de planken tikken. Blij met deze voorsprong, hielden we Vlijmen goed op hun helft. We konden zelfs een strafcorner afdwingen door de bal op een voet te leggen in de cirkel. Carmen sleepte de bal hoog op goal, maar de keepster voorkwam een tweede doelpunt.

In het tweede kwart bleven we goed spelen en er werden veel goede aanvallen opgezet. Na een mooi samenspel van de zussen De Roon kon Flo aangespeeld worden in de cirkel. Haar doelpoging werd geblokt door een verdedigster van Vlijmen, maar we waren aan het jagen op het tweede doelpunt.
Het lukte Vlijmen ook om een paar keer op onze helft te komen. Na een snelle counteraanval werd een spits van Vlijmen aangespeeld. Zij sloeg de bal richting ons doel, maar onze keepster Yvonne had een wereld redding waarbij ze bijna in de split zat, waardoor het gevaar snel geweken was.

Vlak daarna wist Vlijmen een strafcorner te versieren doordat er te fel werd verdedigd in onze cirkel. Na een variant wisten ze de bal achter de doellijn te krijgen, waardoor we onze voorsprong kwijt waren. Dit was even balen, aangezien we duidelijk veel sterker waren. Niet lang daarna werd er afgefloten voor de rust.

Na wat bananen en aanwijzingen van Karel gingen we er in het derde kwart weer tegenaan. Al snel wist Noortje de bal te veroveren en meters te maken. Ze speelde Carmen aan die aan de rechterkant van het veld vrijstond. De bal werd mooi doorgekaatst op Dieuwertje. Zij maakte ruimte in de cirkel en sloeg de bal door de benen van de keepster op de planken. Eindelijk stonden we weer voor, en dat was verdiend. Ons spel werd hierdoor helaas alleen maar onrustiger. Waar we in het eerste en tweede kwart harde ballen aan elkaar gaven, werden de passes steeds zachter en onzuiverder. Hierdoor kreeg Vlijmen meer vertrouwen en verplaatste het spel vooral naar onze helft. Toch lukte het ze niet om in het derde kwart de gelijkmaker op de planken te tikken.

In het laatste kwart probeerden we het spel van de eerste twee kwarten te evenaren. Dit lukte redelijk goed. Mooie aanvallen werden opgezet via onze flanken en harde passes van de achterhoede kwamen goed aan bij de spitsen die de gaten in liepen. Het spel verplaatste weer naar de helft van Vlijmen, maar het lukte niet meer om te scoren. Al met al was 1-2 een goede uitslag en hebben we lekker gespeeld, maar er hadden meer doelpunten gescoord mogen worden. Het was in ieder geval fijn om weer even het wedstrijdgevoel te krijgen voordat we zondag weer voor de competitie mogen aantreden!