Wedstrijdverslag 27 November

Tweede helft nekt Heren 1 in Prinsenbeek

Nieuws afbeelding

Prinsenbeek – DDHC 3-2 (1-2)

Afgelopen zondag nam DDHC het in de laatste wedstrijd voor de winterstop op tegen Prinsenbeek. De eerste helft van het seizoen loopt op zijn einde en DDHC kon niet beschikken over een groot aantal geblesseerden. Zo waren Harmen Leusink, Tim Engels en Luca Laurijssens niet inzetbaar. Nick Rekkers keerde terug van een blessure en ook oudgediende Arjan de Meijer had een plekje in de wedstrijdselectie.

DDHC begon goed aan de wedstrijd, gaf weinig weg en wist er bij vlagen ook uit te komen. In de 8e minuut kwam DDHC op voorsprong toen Derk de Jong zijn eerste competitietreffer maakte, 0-1. Aan de andere kant wist DDHC een reeks strafcorners van Prinsenbeek te keren. In de 20e minuut verdubbelde DDHC de marge toen Hidde Trommelen de bal de cirkel in werkte en na een verlening van Derk de Jong uiteindelijk Olivier Oort zag scoren, 0-2.

DDHC verdedigde sterk, hield de gelederen gesloten, maar kon niet voorkomen dat Prinsenbeek vlak voor rust de aansluitingstreffer maakte, 1-2. Op slag van rust kreeg DDHC een reeks strafcorners om de marge terug te brengen naar twee doelpunten, maar gescoord werd er niet meer. Zo gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Na de rust wist Prinsenbeek al vlot de stand gelijk te trekken. DDHC kreeg de bal niet weg en kon zodoende opnieuw beginnen, 2-2. Het spel golfde op en neer waar Prinsenbeek de grootste kansen kreeg, maar DDHC verweerde zich kranig. Uiteindelijk kon het niet voorkomen dat Prinsenbeek de leiding nam in de wedstrijd. Al vallend gleed de spits de 3-2 binnen.

DDHC ging op zoek naar de gelijkmaker en moest het daarin kort doen zonder Hidde Trommelen die met groen naar de kant moest. In de slotfase stond DDHC opnieuw met tien man door een gele kaart voor Guido van der Sluijs. De bal wilde er niet in waardoor DDHC met lege handen stond, uitslag 3-2.

De winterstop is nu aangebroken en met 13 punten neemt DDHC de negende plaats op de ranglijst in. Mocht de ploeg hier volgend jaar in juni staan dan is het veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Echter is het verschil met de veilige achtste plaats slechts twee punten dus er is voldoende perspectief om er nog een mooie tweede seizoenshelft van te maken.