Wedstrijdverslag 20 November

Heren 1 loopt averij op tegen MOP

Nieuws afbeelding
DDHC - MOP 3-3 (1-2)

Afgelopen zondag nam DDHC het in eigen huis op tegen concurrent MOP. De ploeg uit Vught, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, presteert uiterst wisselvallig. DDHC wist de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten, maar moest het wel stellen zonder enkele geblesseerden en afwezigen. Zo waren Nick Rekkers, Tim Engels en Roel van Dortmont niet inzetbaar.

DDHC begon goed aan de wedstrijd en duwde MOP ver terug op eigen helft. Tot aan de cirkel ging het aardig, maar vervolgens hield MOP de deur dicht. Na verloop van tijd werden de ruimtes wat groter en kwam DDHC tot enkele kansen. Na een afgeslagen bal van Hidde Trommelen kon Swen Dirven bij de tweede paal binnen tikken, 1-0. Vervolgens kreeg DDHC een handvol levensgrote kansen om de score verder uit te bouwen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Aan de andere kant kwam MOP er vliegensvlug uit en behaalde het een strafcorner. Deze werd na een klein misverstand tussen de doelman en de lijnstop binnengewerkt, 1-1.

Aan de andere kant bleef DDHC kansen creƫren waarbij er tweemaal voor een leeg doel gemist werd. Niet veel later profiteerde MOP na een fout in de opbouw van DDHC. Vanaf de middenlijn ging de MOP spits op de keeper af waarna Guido van der Sluijs hem wist te achterhalen, maar de tegentreffer niet kon voorkomen, 1-2. Vervolgens werd diezelfde Guido van der Sluijs met groen naar de kant gestuurd wegens een overtreding die hij beging om de spits af te stoppen. Zo ging beide ploegen met een 1-2 stand de rust in.

Na de rust probeerde DDHC het tij te keren en had het de overhand in de wedstrijd. Echter was het in de omschakeling dermate slordig dat de verdediging vaak op de proef werd gesteld. Uiteindelijk bouwde MOP de voorsprong verder uit toen een strafcorner de kruising in werd gesleept, 1-3. DDHC bleef werken, toonde karakter en na een fraaie rush van Jordy Buijks wist Luca Laurijssens de aansluitingstreffer te produceren, 2-3. Even later moest Jordy Buijks met groen van het veld af toen hij een volgende counter onreglementair afstopte. DDHC maakte het zichzelf ontzettend moeilijk waarbij het een handvol strafcorners eruit wist te lopen en van de lijn keerde.

In de slotfase kreeg DDHC loon na werken toen het op gelijke hoogte kwam door een doelpunt van Nick Engels, 3-3. Hierna kregen beide ploegen nog de kans om de volle buit te pakken. Zo stopte doelman Harmen Leusink een inzet van dichtbij en sleepte Youp Leeuwenburgh een strafcorner over het doel. Na een moeizame wedstrijd deelden DDHC en MOP de punten waarbij beide ploegen er weinig mee opschoten. DDHC blijft negende op de ranglijst en zal snel punten moeten pakken om de aansluiting te behouden. Volgende week wacht laatste wedstrijd voor de winterstop wanneer DDHC het in een uitwedstrijd opneemt tegen Prinsenbeek.