Wedstrijdverslag 13 November

Dames 1 boekt tweede overwinning op rij

Nieuws afbeelding

DDHC D1 - M.H.C. Krimpen D1 4-0 (2-0)

Na de overwinning van vorige week op Capelle begonnen we aan onze wedstrijd met meer zelfvertrouwen, maar zoals altijd openden we met half court. Al na de eerste minuten bleek dat de tegenstander weinig in kon brengen in ons spel en begonnen we met meer druk te zetten. Afgelopen weken werd ons tijdens de trainingen verteld dat het midden dicht moest en bij een tegenstanders als Krimpen lukte dit dan ook prima. Door de ruimte die onze tegenstanders lieten liggen, konden we elkaar makkelijk vinden en werden er zeer veel aanvallen opgebouwd vanuit de rechts- en linkshalf positie. Noor en Estrid verdeelden het spel goed en de bal werd vaak via de achterspelers verlegd naar de andere kant. Het duurde dan ook niet lang voordat de bal op de planken viel door een push in de hoek van Carmen.

Door de voorsprong kregen we nog meer vertrouwen in onszelf en zetten we nog meer druk; onze tegenstander kon de bal op geen enkele mogelijkheid meer kwijt. Meerdere aanvallen leidden tot strafcorners maar helaas zat hun keeper er goed bij. Toch viel een tweede doelpunt al snel door een push van Carmen. Helaas kwam met dit doelpunt ook de vermoeidheid en kreeg Krimpen een aantal kansen die door onze verdediging goed werden geblokkeerd. Paulien kreeg nog een mooie schotkans waarbij de bal via haar backhand met een moeilijke hoek in de rechterhoek belandde maar helaas werd dit prachtige doelpunt onterecht afgekeurd wegens gevaarlijk spel.

Het rustsignaal klonk en omdat het verschrikkelijk hard regende, vertrokken we naar de kleedkamer om daar onze banaantjes op te eten en feedback te ontvangen van onze coaches. Eenmaal in de tweede helft begonnen we meteen met druk zetten en zaten we er gelijk bovenop. Flo bood zich goed aan langs de linkerzijlijn waardoor veel aanvallen konden worden opgebouwd. We verplaatsten de bal van de ene kant naar de andere kant en speelden onze tegenstanders stuk. Veel strafcorners volgden en zo ook de 3-0 door een backhandslag van Carmen.

Later in de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe en ontstond er veel ruimte tussen de middenvelders en de verdediging. Krimpen kreeg een kans over hun rechterkant maar Marleen en Linda stonden ondanks de geringe activiteit achterin op scherp waardoor de bal via Renée over onze rechterkant kon worden weggewerkt. Ondanks de 3-0 hielden we de honger om het doelsaldo op te krikken en speelden we vooral naar voren waardoor er weinig overzicht werd gehouden. Bregje had een aantal mooie aanvallen langs de zijlijn waarna ze vaak via de achterlijn de cirkel binnenging gevolgd door een voorzet, waarna uiteindelijk de 4-0 viel wederom door Carmen. Een aandachtspunt voor ons blijft het proberen op balbezit te spelen en tijdens het druk zetten de lijnen beter dicht te houden. We zijn content met de drie punten en gaan volgende week weer knallen tegen Evergreen!