Wedstrijdverslag 6 November

Dames 1 boekt eerste overwinning

Nieuws afbeelding

HC Capelle D1- DDHC D1 0-4 (0-4)

Vandaag mochten we in Capelle aan de IJssel tegen Dames 1 aantreden. Al snel in de wedstrijd merkten we dat we met een hoge druk veel konden bereiken. Ze kwamen er niet goed uit en we kregen vroeg in de wedstrijd al een strafcorner mee. Carmen sleepte de bal mooi hoog, maar de lijnstopster tikte hem de goal uit. Ze sloeg de bal echter op haar eigen knie, dus we kregen nog een strafcorner. Noortje sloeg hem ditmaal, maar de keepster zat hier goed bij. Capelle kon een counter beginnen over onze rechterflank, maar door goed optreden van Bregje was dit gevaar al snel geweken.

Capelle kreeg kort hierna wel een strafcorner mee, omdat Noortje en Estrid de spits volgens de scheidsrechter te hardhandig aanpakten. Estrid liep de bal er goed uit en zo kon Capelle niet eens op de goal slaan.
Capelle bleef druk op onze verdediging uitoefenen en kon hierdoor nog een aanval opbouwen. Ze konden voor de eerste keer op de goal schieten, maar Yvonne zat hier heel goed bij.

Via een snelle counter kon Carmen met haar backhand op de goal van Capelle slaan, en de bal vloog de kruising in! Na 2 wedstrijden niet gescoord te hebben, lukte het EIN-DE-LIJK weer. We kregen de smaak te pakken en bleven in de aanval. Al snel konden we tekenen voor de 0-2 toen Sophie Vermeulen de bal op de planken kon timmeren.
Niet lang hierna zetten we een aanval op via Sophie, die de bal op Carmen speelde. Carmen kon de bal voorgeven op Flo, die de bal op de planken kon flatsen: 0-3!
De doelpuntenregen was nog niet klaar, want Dieuwertje onderschepte de bal op het middenveld en begon een sprint de cirkel in. Toen ze bijna op de achterlijn stond, sloeg ze de bal op goal terwijl de keepster een stap zette. De bal vloog tussen haar benen door en belandde op de plank. Met een stand van 0-4 gingen we de rust in.
Na de rust zakte ons spel in en werd ons het wat hectischer op het veld. De eerste tien minuten van de tweede helft kreeg Capelle dan ook een aantal kansen, maar Yvonne hield haar doel schoon. Ook Marleen en Linda hadden een aantal wereldreddingen achterin.

Na deze tien minuten, keerde de rust in het team terug. Het spel werd weer stabieler en we begonnen weer veel over te spelen. Bregje kreeg nog een mooie kans toen ze met haar backhand op de goal kon schieten, maar de keepster van Capelle voorkwam ons vijfde doelpunt. Ook Lotte, die vandaag haar laatste wedstrijd speelde omdat ze naar AustraliĆ« vertrekt voor een aantal maanden, kwam twee keer goed op over links. Beide keren flatste ze de bal met haar backhand voor de goal van Capelle, maar het vijfde doelpunt wilde niet vallen.

Het eindsignaal klonk, en eindelijk konden we zeggen dat we een wedstrijd gewonnen hadden! Het vele harde trainen heeft geloond. Nu moeten we de lijn door blijven zetten, want volgende week treffen wij Krimpen, die onderaan de ranglijst staan.
Tot slot willen we Lotte heel erg veel succes en plezier wensen in Australiƫ. We gaan je enorm missen als onze nummer 12!