Wedstrijdverslag 30 Oktober

Heren 1 maakt kansen niet af en gaat onderuit tegen HOCO

Nieuws afbeelding

HOCO - DDHC 4-1 (1-1)

Na de uitschakeling in het bekertoernooi stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen HOCO op het programma. Waar DDHC de negende plaats op de ranglijst bezet staat HOCO in de top van de competitie. De afgelopen twee seizoenen wist DDHC in Oisterwijk te winnen met respectievelijk 0-3 en 2-3.

DDHC startte afwachtend aan de wedstrijd en kwam al vroeg op achterstand. Een strafcorner ging recht door het midden het doel in, 1-0. Vervolgens had DDHC het lastig om tot grote kansen te komen en kwam HOCO er slechts sporadisch uit. Halverwege de eerste helft een kolderiek moment toen de stick van Tim Engels werd afgepakt door een tegenstander, Tim half over de bal viel en hij vervolgens met groen naar de kant werd gestuurd.

Vlak voor rust kwam DDHC terug in de wedstrijd toen Joris Kanters en hoge bal onderschepte en de bal na enkele korte passes door Hidde Trommelen in het doel werd gewerkt 1-1. Vervolgens waren er kansen op meer maar ook een strafcorner op slag van rust werd niet benut. Zo gingen beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer in.

Na de rust was het DDHC dat de grootste kansen kreeg om de voorsprong te pakken, maar de bal wilde er niet in. Daarbij ontspoorde de wedstrijd steeds meer en gingen de groene en gele kaarten als warme broodjes over de toonbank. De eerste was voor de keeper van HOCO die de diep gestuurde Berend Smit onderuit schopte. De strafcorner die erop volgde werd niet benut waarna aanvoerder Olivier Oort met een schouderblessure het veld moest verlaten. DDHC bleef de druk opvoeren maar juist op een moment van overtal volgde de 2-1 uit de counter.

Eenmaal weer 11 tegen 11 werd de volgende kamikaze overtreding begaan, twee benen gestrekt inkomen met een gele kaart tot gevolg. DDHC ging mee in het spel en kreeg zo de deksel op de neus. Hidde Trommelen kon met geel naar de kant en HOCO wist een strafcorner binnen te schieten, 3-1. DDHC speelde inspiratieloos en vlak voor tijd viel de 4-1.

Zo verloor DDHC totaal onnodig van HOCO en blijft het op de negende plaats staan. De kansen waren er, maar uiteindelijk bleek de tegenstander effectiever in de afronding. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Zevenbergen. De Veerse ploeg gaat er dan alles aan doen om de gevarenzone definitief te verlaten.