Wedstrijdverslag 25 Oktober

Dames 1 gelijk op bezoek bij Wateringse Veld

Nieuws afbeelding

Na de vele keren gelijkspel waren we erop gebrand om voor de eerste keer in de competitie drie punten te pakken. Vol goede moed gingen we richting Den Haag met onze trouwe supporters. Het was een super mooie maar wel een warme dag om te hockeyen en dat merkte we meteen tijdens de warming up. Na een ongewenste sproeier douche waren we klaar voor de wedstrijd.

De eerste tien minuten speelde we half courd om te kijken wat de spelwijze van de tegenstanders was. Al gauw gingen we druk zetten en kwam Wateringen in de problemen met het uitverdedigen waardoor er al wat goede kansen ontstonden. Carmen kwam na een goede opbouw oog in oog te staan met de keepster alleen miste de push wat kracht. Ook Sophie kreeg een mooie kans maar de keepster van Wateringen zat vervelend in de weg. Twee strafcorners gingen verloren omdat het stoppen toch wel lastig was op een waterveld waardoor we de rust in gingen met een 0-0 stand

Na een peptalk en met de volle overtuiging dat we beter waren, startte we aan de tweede helft van de wedstrijd.

In het begin van de tweede helft begonnen er wat gaten te vallen waardoor er af en toe wat ballen door onze verdediging kwamen. Onze rots in de branding Yvonne stond de hele wedstrijd fantastisch te keepen dus het doel bleef schoon. Tijdens een chaotische situatie leek het alsof Wateringen gescoord had maar scheidsrechters dachten dat het de paal was. De laatste 10 minuten was van beide kanten  rommelig en werd de bal naar voren geslagen om iets te kunnen forceren. Hierdoor konden Dieuwertje en Noortje af en toe doorbreken maar het resulteerde helaas niet in dat zo gewilde doelpunt. Na het fluitsignaal was de stand 0-0 en liepen we het veld af met maar een punt.

De Wateringse club verdient dikke credits voor het regelen van een lunch voor ons waardoor we na de wedstrijd onze energie konden aanvullen met een broodje! Volgende week is er geen competitie wedstrijd maar hebben we het eerste drieluik voor de Silvercup waar we voor de volle winst zullen gaan.