Wedstrijdverslag 2 Oktober

Dames 1 pakt tweede punt in Bergen op Zoom

Nieuws afbeelding

Na het verlies van vorige week tegen Bleiswijk D1, was het vandaag tijd om tegen de koploper Tempo D1 te spelen. Zij stonden bovenaan met zeven punten uit vier wedstrijden, terwijl wij achtste stonden met één punt uit twee wedstrijden. Om kwart over elf vertrokken we richting Bergen op Zoom, waar het gelukkig droog was.

De wedstrijd begon om kwart voor een, toen Tempo de bal uit mocht nemen. Helaas was Tempo niet van plan om in het begin van de wedstrijd al onder druk gezet te worden, dus speelden ze vaak handig de bal achterom rond. Hier was onze press niet tegen opgewassen, omdat er op het middenveld elke keer een overtal gecreƫerd werd door de voorstopper van Tempo die kon ontsnappen aan de druk van onze aanvallende middenvelder. Via deze voorstopper werden er veel aanvallen opgezet. Onze press stond niet goed, waardoor Yvonne na een aantal minuten al in actie moest komen. De spits van Tempo sloeg de bal rechts de hoek in, maar Yvonne zat er goed bij.

Al snel merkten we dat de scheidsrechters niet helemaal wakker waren, waardoor ze erg veel verkeerde beslissingen maakten en een groot aantal overtredingen niet eens zagen. Dit zorgde aan onze kant voor veel frustratie, maar Tempo D1 had er zelf ook last van. Een apart moment ontstond bij een aanval die werd opgezet door Lotte. Zij speelde de bal naar Dieuwertje, die meters kon maken en hem binnen de 23-meterlijn van Tempo op een voetje van een verdedigster van Tempo kon leggen. De scheidsrechter floot hier niet voor, en het spel ging door. Na wat protest floot hij uiteindelijk in ons voordeel, maar toen we de bal gingen halen om deze op de goede plek uit te nemen, besloot de scheidsrechter dat de vrije slag opeens, naar iedereens verbazing, voor Tempo was. Ze counterden snel doordat wij nog te verbaasd waren om al klaar te staan. Weer losten ze een schot op het doel, maar Yvonne zat wederom erg goed bij de bal.

Ons spel was erg chaotisch doordat de press helemaal verkeerd stond. De eerste helft van de wedstrijd waren we vooral aan het verdedigen in plaats van aanvallen. Tempo speelde het goed uit en we kwamen erachter dat dit een tegenstander was die, in tegenstelling tot onze twee eerdere tegenstanders, het niet op het fysieke spel gooide, maar echt de combinaties zocht.

In de rust werd nog even benadrukt dat de laatste man door zou stappen in de press als vrije man, waardoor we het probleem van de eerste helft zouden oplossen. Zo gezegd, zo gedaan. Al snel merkten we dat Tempo geen idee had wat ze moesten doen nu onze druk hoger stond. Veel ballen werden over de zijlijn gespeeld wanneer ze een achterbal hadden en een groot deel van de andere ballen werd door ons veroverd. Onze eerste echte aanval ontstond toen Bregje de bal onderschepte en haar meters maakte. Via de rechterkant kwam ze de cirkel van Tempo binnen en ze gaf de bal voor. Cato stond hier klaar om de bal het net in te vegen, maar helaas kwam de bal niet goed aan, waardoor de kans verkeken was.

We waren feller in de tweede helft, en Tempo had het hier erg moeilijk mee. Iets vervelends gebeurde toen Paulien een pass van Tempo onderschepte en de speelster van Tempo niet meer af kon remmen en tegen Paulien aan knalde. De speelster van Tempo zat onder het bloed, omdat ze een scheurtje in haar wenkbrauw had. Paulien is snel naar de dug-out gebracht en heeft haar linkeroog gekoeld. Helaas hielp dit niet tegen de enorme blauwe bult waar ze nu mee rondloopt. Gelukkig gaat alles verder goed met haar en is er niks ernstigs aan de hand.

We waren nog niet helemaal van de schrik bekomen en Tempo profiteerde hiervan door snel een aanval over rechts op te bouwen. Gelukkig stond Marleen sterk te verdedigen aan de lijn en onderschepte ze de bal. Ze speelde deze door op Noortje, die de bal in de cirkel van Tempo nog op een voet wist te spelen. Hierdoor kregen we eindelijk een strafcorner mee van de scheidsrechter. Deze floot ook af om het einde van de wedstrijd aan te geven. Sowieso één punt binnen, maar als deze strafcorner er nog in zou gaan, zouden we de drie punten meenemen naar Raamsdonksveer. Er stond dus druk op, maar Noortje durfde het aan om de verantwoordelijkheid te nemen. Flo gaf de bal aan, maar deze kwam meer in de buurt van Noortje dan van Sophie, dus Noortje stopte hem zelf en gaf een harde klap op het doel. Helaas vloog de bal net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn, waardoor de stand 0-0 bleef. Een puntje mee naar huis genomen, maar gezien de tweede helft had er meer in gezeten. Komende week gaan we, ondanks alle Oktoberfesten, hard trainen om zondag tegen Olympia de drie punten in Raamsdonksveer te houden!