Wedstrijdverslag 25 September

Dames 1 in eigen huis onderuit tegen Bleiswijk

Nieuws afbeelding

Vandaag was het weer zover, de tweede competitie wedstrijd van het seizoen. Een thuiswedstrijd tegen Bleiswijk Dames 1 . Voor de wedstrijd begon hadden we al wel in de gaten dat het een pittige wedstrijd ging worden. Het was een relatief warme dag wat inhield dat er waarschijnlijk veel gewisseld ging worden. Maar aan de voorbereiding heeft het niet kunnen liggen. Bernie, onze trainer, heeft vorige week de dames van Bleiswijk al zien spelen en heeft ons daaruit nog een paar goede tips meegegeven. Tijdens de training en voor de wedstrijd hebben we een tactische bespreking gehad van Bernie en nu mochten we het gaan waarmaken.

Een sterkte punt van Bleiswijk was hun snelle omschakelingen, hier kregen we in de eerste minuten al mee te maken. Na enkele minuten leden we balverlies en kregen we de hele snelle omschakeling van Bleiswijk te zien waarbij we meteen met een doelpunt voor Bleiswijk werden afgestraft. Duidelijk was dat wij ons snel moesten gaan organiseren, Bleiswijk zat namelijk goed op de bal, en de man met af en toe een mooie beuk ertussen, hun spel was al met al redelijk goed georganiseerd. Onze achterhoede had dus zeker geen saaie wedstrijd vandaag. Renee, die vandaag haar eerste competitiewedstrijd met ons team heeft gespeeld, heeft super hard gewerkt. En dan hebben we natuurlijk Linda en Marleen, onze ankers achterin, die veel ballen hebben weten op te vangen. Estrid die altijd op het goede moment komt met een van haar super reddingen de cirkel uit. Maar zeker niet te vergeten, onze Yvonne met weer een paar mooie goalreddingen op haar naam.

We hebben zeker niet alleen maar op onze helft van het veld gespeeld. Zo hebben Pauline en Bregje nog een paar mooie kansen gehad in de cirkel van Bleiswijk. Maar ondanks alle inspanningen hebben we in de eerste helft helaas ook de 0-2 voor onze kiezen gekregen. Na de pauze hebben we afgesproken onszelf te herpakken, we begonnen weer met volle motivatie, mede dankzij onze twee coaches. De bal ging veel meer rond op onze aanvallende helft, zo hebben we dus ook goed kennis gemaakt met de 4-manskom van Bleiswijk. Waarbij vooral Sophie de hele wedstrijd de benen onder haar lijf vandaan aan het rennen was om de press goed weg te zetten, die bleef maar gaan. Ook Cato wist weer een aantal mooie acties te maken, inlopen, aannemen en doorpassen, na die lange blessure weer super fijn dat ze weer mee kan spelen! Noor zat zoals altijd vanaf het begin weer scherp op de bal, weer kei hard gewerkt, opgeven doen we niet aan.

De acties en combinaties gingen steeds beter in de tweede helft, waarbij Noor en Floor een grote rol speelden in de spelverdeling. En waarbij Flo en Lotte ruimte probeerden te creëren langs de zijlijn om zo weer een mooie opbouw naar voren te beginnen. Zo werd ons harde werk uiteindelijk halverwege de tweede helft toch beloont. Na een mooie opbouw werd de bal diep gespeeld naar Carmen, die in de cirkel belande en wist uit te halen met de backhand. Een mooie bal maar werd wel gestopt door de keeper. De bal belande in de stick van Cato, die met een perfect gedoseerde bal hem terug heeft gelegd op Carmen die opnieuw met de backhand uithaalde waarna de bal eindelijk het goal in ging! 1-2, ondanks de achterstand gaf dit ons toch weer hernieuwde energie.

Jammer genoeg kregen we het niet voor elkaar er een gelijkspel van te maken, motivatie was er maar het pakte niet uit zoals we hoopten. In tegendeel zelfs, in de laatste minuut van de wedstrijd kregen we ons laatste goal tegen, 1-3. Dus vandaag een dompertje, maar….. geen zorgen, op naar volgende week, we gaan KNALLEN! PS het was natuurlijk eigenlijk 2-3, want onze Mini van de Week, Fenne had natuurlijk ook al voor ons gescoord!