Wedstrijdverslag 11 September

Heren 1 onderuit in Roosendaal

Nieuws afbeelding

Pelikaan – DDHC 7-3 (3-2)

Afgelopen zondag begon DDHC de competitie tegen Pelikaan uit Roosendaal. De eerste uitwedstrijd van dit seizoen was de laatste van afgelopen seizoen. Destijds verloor DDHC met 5-4. Na een overwegend goede voorbereiding begon DDHC met een hoop afwezige aan de eerste wedstrijd. Zo konden onder andere Swen Dirven en Luca Laurijssens door blessures niet in actie komen.

Pelikaan startte vele malen feller aan de wedstrijd en kwam al binnen een minuut op voorsprong. DDHC had het lastig en moest ook al vlot de 2-0 incasseren. De jarige doelman Harmen Leusink hield de ploeg bij tijd en wijlen op de been, maar kon niet voorkomen dat een strafcorner de kruising invloog, 3-0. Het leed werd nog erger toen Jordy Buijks met groen en Hidde Trommelen met een gele kaart het veld moesten verlaten.

Ondanks de achterstand bleef DDHC het proberen en uiteindelijk was het Guido van der Sluijs die vanuit een individuele actie iets terug deed, 3-1. Niet veel later kwam DDHC helemaal terug in de wedstrijd toen Mark Baken op aangeven van Guido van der Sluijs de 3-2 binnen schoot. Dit was tevens de ruststand.

Ook na de rust schoot Pelikaan uit de startblokken, DDHC kreeg de bal niet weg en een volledig vrijstaande middenvelder schoot de 4-2 binnen. DDHC zakte door de ondergrens en kon niet voorkomen dat Pelikaan uitliep naar een 7-2 voorsprong. Daarbij moest Berend Smit het veld verlaten met een volgende groene kaart. In de slotfase richtte DDHC zich op en wist het meermaals kansen te creëren. Verder dan een 7-3 van Hidde Trommelen kwam de ploeg niet.

Zo wist DDHC net als vorig jaar de seizoensopening niet te winnen. Door de nederlaag neemt DDHC na de eerste speelronde de negende plaats in. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Daan neemt DDHC het in eigen huis op tegen Shot.