Wedstrijdverslag 11 September

Dames 1 start competitie met remise

Nieuws afbeelding

Vrijdagavond hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen Dames 1 van Teteringen. Hier wonnen wij makkelijk met 0-4, maar we hadden in deze wedstrijd vaker moeten scoren. Vandaag zou het échte begin in de damescompetitie voor ons zijn, tegen Souburgh D1. Deze tegenstander was voor ons compleet onbekend, dus we wisten niet wat we moesten verwachten.

Voordat de wedstrijd begon hebben we met het team een heerlijke lunch op om aan de teambuilding te werken. Daarna mochten we het veld op om ons klaar te gaan maken voor de wedstrijd. Tijdens de warming up merkten we al snel aan de benen dat we vrijdagavond een wedstrijd gespeeld hadden. Dit weerhield ons er echter niet van om vol goede moed aan de wedstrijd te beginnen. Eerst scoorde onze mini Floor een mooi doelpunt en daarna mochten wij aan de bak. Vanaf het moment dat we de bal uitnamen, begon Souburgh met druk zetten. We werden een beetje overrompeld en speelden erg slordig. De eerste vijf minuten stonden voor ons vooral in het teken van verdedigen. Na een tijdje kregen we onze flow te pakken en begon er meer structuur in ons spel te komen. Met lange ballen vanuit achterin kwamen we een aantal keer in de cirkel van Souburgh, maar het doelpunt wilde niet vallen. We waren er ook snel achter dat Souburgh een erg fysieke ploeg was. Ze hakten en duwden erg veel, waardoor wij een aantal keren letterlijk onder de voet werden gelopen. Hun gehak zorgde er wel voor dat we een strafcorner konden versieren. De bal werd aangegeven op Carmen, die haar sleeppush op goal zou doen. Ze kreeg de bal niet lekker op haar stick en een verdedigster van Souburgh flatste de bal hard weg. Dieuwertje kon nog bij deze bal en haalde hem snel naar rechts om hem vervolgens hard op de planken te slaan. Eindelijk stonden we met 1-0 voor! We kregen meer vertrouwen en begonnen goed te combineren. Een mooie aanval ontstond toen Linda de bal naar Noortje passte en die de bal doorspeelde naar Bregje. Ze kon veel meters maken en een schot op goal lossen, maar de keepster van Souburgh zat hier goed bij. Ondertussen ging het geduw nog steeds door en werd Carmen hardhandig op de grond gegooid in de cirkel van Souburgh. Na wat discussie over wat de sanctie hierop zou zijn, werd terecht besloten tot een strafbal. Onze strafbalspecialist Marleen nam de verantwoordelijkheid om de bal binnen te schieten op zich. Koel schoot ze de bal links hoog de netten in en was de Souburghse keepster voor de tweede keer gepasseerd, 2-0. Vlak hierna kwam er nog een hele mooie aanval tot stand door Bregje. Zij onderschepte de bal rond de middellijn en begon een sprint richting de cirkel van Souburgh. Met haar backhand passte ze de bal de cirkel in naar Dieuwertje, die sprintent uithaalde en hoog op goal schoot. Helaas zat de keepster van Souburgh hier erg knap bij en werd onze voorsprong niet vergroot. Net voor rust verkleinde Souburgh de achterstand door een zacht balletje het goal in te duwen. Zo werd het net voor rust nog 2-1.

Na de rust begonnen we sterk, en kwam er een mooie aanval toen Flo de bal onderschepte en de bal hoog op goal flatste, maar helaas zat de keepster van Souburgh hier wederom bij. Na vijf minuten zakte ons spel erg in en stonden we alleen nog maar te verdedigen. Mannetjes werden niet gehouden en we hielden onze rust niet, waardoor we veel ballen slordig passten. Souburgh kreeg weer hoop en was fanatiek aan het aanvallen. We kregen door een shootje een corner tegen, die Noortje erg mooi uitliep. Helaas bleek dit met de bolle kant van haar stick te zijn en kregen we nog een strafcorner tegen. Souburgh ging voor de directe slag op goal en raakte hierbij de paal. Gelukkig stonden we nog steeds voor, maar we waren erg slecht aan het spelen. In plaats van te combineren, wat we in de eerste helft wel goed deden, zochten we de duels op en die verloren we vaak doordat Souburgh zo fysiek was. Van ons goede spel in de eerste helft was niets meer te bekennen. Het duurde ook niet lang voordat Souburgh de stand gelijk maakte door een aanval over onze linkerflank. De bal werd nog door een stick van DDHC van richting veranderd in de cirkel en verdween zo het doel in. Iedereen baalde heel erg, want we waren zo veel beter dan Souburgh, maar het kwam er niet uit. We zetten nog een laatste aanval op door weer goed te combineren, maar Souburgh zette er alles op om niet zonder punten naar huis te gaan. Het fluitsignaal klonk dan ook niet veel later. 2-2, een puntje binnengesleept, maar het hadden er drie moeten zijn. We moeten komende twee weken hard gaan trainen om op 24 september tegen Bleiswijk D1 een goede pot weg te zetten.