Wedstrijdverslag 4 September

Voorbereiding Heren 1

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag speelde DDHC haar laatste oefenwedstrijden ik aanloop naar het nieuwe seizoen. Gedurende de zomer vonden enkele mutaties plaats in de selectie waardoor er nieuwe gezichten te zien waren op het trainingsveld. Nadat eerder bekend werd dat Joost Ahrens en Rutger Norbart afscheid namen, hingen ook Floris den Boer en doelman Rick de Man hun stick aan de wilgen.Daar tegenover stond een grote groep spelers die vanuit de jeugd overkwamen naar het eerste.

DDHC begon de voorbereiding met een uitwedstrijd tegen DVS. Door blessures en vakantie kon DDHC niet beschikken over een doelman. Zo speelden Jordy Buijks en Nick Rekkers om beurten een helft tegen de mannen uit Waalre. DDHC kwam vlot op een 2-0 achterstand waarna Hidde Trommelen en Olivier Oort de stand bij rust op 2-2 brachten. Na rust nam DVS kort de leiding toen Olivier Oort en Tim Engels de stand ombogen naar een 3-4 voorsprong. Vervolgens begon de afwezigheid van een doelman toch te tellen en liep DVS uit naar 7-4.

De tweede wedstrijd die op het programma stond was de uitwedstrijd bij Don Quishoot. Doelman Harmen Leusink keerde terug in de selectie, maar kon niet voorkomen dat DDHC met een 3-0 achterstand de rust in ging. Het nieuwe team en het bijbehorende systeem hadden nog wat tijd nodig. Na de rust deed DDHC wat terug via Jordy Buijks en Hidde Trommelen. Ondanks dat Joris Kanters twee ballen van de lijn wist te halen prikte ook de thuisploeg er nog twee in, eindstand 5-2.

Vervolgens ging DDHC op bezoek bij Zevenbergen, de ploeg die afgelopen seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de derde klasse. Deze wedstrijd betekende het debuut van doelman Ian Heijblom in heren 1. Daarnaast nam Rick de Man nog één keer plaats onder de lat als afscheid. In de eerste helft nam DDHC de leiding door doelpunten van Hidde Trommelen en Derk de Jong. Aan de andere kant kon DDHC niet voorkomen dat Zevenbergen uit een strafcorner de 2-1 maakte. Na de rust wist Rick de man zijn doel schoon te houden en wist Olivier Oort nog een keer te scoren. Zo won DDHC met 1-3.

Twee dagen na de overwinning op Zevenbergen liep heren 1 tegen een enorme zeperd aan. Uit tegen tweede klasse ploeg Barendrecht werd met 12-3 verloren. De Veerse doelpunten kwamen op naam van Hidde Trommelen, Luca Laurijssens en nogmaals Hidde Trommelen.

In de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding nam DDHC het op tegen Liberty. DDHC kwam op 0-3 door doelpunten van Luca Laurijssens, Olivier Oort en Nick Engels. Vlak voor rust deed Liberty nog wel wat terug waardoor beide ploegen met een 1-3 stand de rust in gingen. Na de rust was het van beide kanten rommelig en wisten beide nog tweemaal te scoren. Namens DDHC verzorgden Luca Laurijssens en Hidde Trommelen de doelpunten. Jordy Buijks wist de eerste gele kaart van het seizoen te pakken, Bastiaan Adriaanse en Hidde Trommelen kwamen er met groen vanaf. Eindstand 3-5.

De laatste horde in de voorbereiding was een drieluik bij De Dommel. In de eerste wedstrijd nam DDHC het op tegen Oirschot. DDHC nam al vroeg de leiding door een doelpunt van Hidde Trommelen, waarna Jordy Buijks de marge verdubbelde, 2-0. Vlak voor rust kwam Oirschot terug in de wedstrijd, 2-1. Na de rust hield DDHC stand en werd de marge door Swen Dirven uit een afgeslagen strafcorner weer hersteld, 3-1.

De laatste wedstrijd van de voorbereiding werd gespeeld tegen de degradant van vorig seizoen, De Dommel. Na een ruststand van 0-2 liep DDHC in de tweede helft uit naar een 1-6 overwinning. De doelpunten kwamen op naam van Nick Engels, tweemaal Guido van der Sluijs en een hattrick van Hidde Trommelen.

Zo sloot DDHC de voorbereiding af op positieve wijze. Aanstaande zondag wacht de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. DDHC gaat dan op bezoek bij Pelikaan in Roosendaal. Afgelopen seizoen was dit de laatste uitwedstrijd van de competitie. Destijds trok DDHC aan het kortste eind en werd er met 5-4 verloren.