Wedstrijdverslag 22 Mei

DDHC DJ1 – Weert DJ1 3-0

Nieuws afbeelding
Het was weer tijd voor een wedstrijd met een spannend tintje. Dit keer stonden de dames van Weert DJ1 weer op het menu voor ons team. Dit is en blijft een beetje onze aardsrivaal in het hockey. Dit team zijn wij ook al eens tegengekomen in de halve finale op het NK en ook in de competities die daarop volgden zaten wij met hen in de poule. We hebben echter nog nooit van ze verloren. 2 wedstrijden eindigden in een gelijkspel en bij 2 wedstrijden gingen wij er met de winst vandoor. Extra reden voor ons dus, naast het feit dat we de 3 punten hard nodig hadden, om niet te verliezen.
We begonnen al met een supermooi doelpunt van onze mini Tess, die eerst heel het veld over ging om uiteindelijk de bal op de planken te meppen. Voor ons telde hij natuurlijk stiekem al een beetje mee, want met zo’n start van een wedstrijd móet je wel lekker gaan spelen. Dat was ook wat er uiteindelijk gebeurde. De eerste 20 minuten van de wedstrijd begonnen wij zeer goed. We hadden ons goed op deze tegenstander voorbereid, en dat was duidelijk te zien. We speelden netjes over, hadden bijna geen balverlies en hadden goed overzicht over het spel. Uiteindelijk volgde daar dan ook snel het eerste doelpunt. Een hele goede bal langs de lijn richting de rechterhoek van het veld werd gegeven door Estrid op Moniek. Moniek nam de bal netjes aan en liep via de achterlijn 2 man voorbij waarna ze de bal voorgaf op de stip. Cato stond hier op de goede plek en hoefde de bal alleen nog maar over de doellijn te schuiven. Onze verdiende voorsprong was binnen! Na deze 1-0 voorsprong zwakten we ietwat af. We herpakten ons spel niet zoals we daarvoor speelden en hier wilde Weert maar al te graag van profiteren. Echte grote kansen kregen ze niet, maar ze kwamen wel steeds verder op onze helft. Op een gegeven moment was er zo’n grote chaos voor het doel dat we wel echt even met ons hart in onze keel zaten. Het mocht echt niet gebeuren dat we nu een tegengoal zouden krijgen. Dit leek echter wel te gebeuren nadat de bal opeens achter Yvonne in het doel lag, maar de scheidsrechter had vlak voor dit moment al gefloten voor een strafcorner. De meiden van Weert waren het hier (begrijpelijk) absoluut niet mee eens, maar gefloten is nu eenmaal gefloten. De strafcorner werd genomen en deze werd er fantastisch uitgelopen door Noortje. Een paar minuten later werd er afgefloten voor de rust. Iets wat wel even nodig was, want god, wat was het warm. Een appeltje voor de dorst ging er met alle liefde in en een paar minuten later waren we er klaar voor om weer te beginnen aan de wedstrijd.
We begonnen de tweede helft goed, maar toch bleef de spanning een beetje hangen. Het bleef ten slotte wel Weert waar we tegen aan het spelen waren. Gelukkig waren we hier goed tegen opgewassen. Zo heeft Dieuwertje met een paar snoekduiken de bal uit de stick van een aanvalster van Weert weten te pikken. We werden na een tijdje weer sterker en hadden goed inzicht in het spel. We gaven mooie dieptepasses, strakke ballen en voelden elkaar goed aan. Het was een mooi potje hockey om naar te kijken. Na een goede actie van Carmen op het middenveld, ging de bal via Flo naar Moniek, die alleen voor de keeper kwam te staan. Soepel tikte zij de bal in de hoek van het doel en zo stonden we opeens met 2-0 voor. Het was een last die van onze schouders afviel. Helaas viel dit doelpunt bij Weert niet zo lekker (wat ook wel logisch is, maar goed) en reageerden zij hier op door veel commentaar te leveren op de scheidsrechter en snel op de grond te gaan liggen bij een duel. Ons antwoord was een nieuw doelpunt na een goede pass van Sophie op Moniek die een sprint inzette naar de cirkel. Vlak daarvoor gaf ze de bal aan Cato die hem meteen weer terugspeelde, waardoor Moniek de bal in het doel kon meppen. Zo stond ook de 3-0 op het scorebord. We waren hier ontzettend blij mee. Wat ook nog eens extra leuk was, was dat dit doelpunt live op de SLOG radio te horen was, waar we nog steeds elke week te horen zijn voor, tijdens en na de wedstrijd. Een paar minuten na ons derde doelpunt werd er afgefloten en waren wij de trotse winnaar van deze wedstrijd. Volgende week spelen we uit tegen Best DJ1, klaar om de 3 punten weer binnen te slepen en onze 2e plek te behouden