Wedstrijdverslag 16 Mei

DDHC H1 HERSTELT ZICHZELF TEGEN DRUNEN

Nieuws afbeelding
DDHC - Drunen 1-3 (1-1)

Na de beschamende nederlaag tegen koploper Son kwam afgelopen zondag nummer twee Drunen op bezoek in Raamsdonksveer. Vorig jaar speelde DDHC met 4-4 gelijk tegen Drunen, waar het er in beide uitwedstrijden niet aan te pas kwam. De thuisploeg niet beschikken over aanjager Jordy Buijks, zijn plaats in de verdediging werd ingenomen door Berend Smit. Met een uitgedunde selectie ging DDHC van start in het regenachtige Raamsdonksveer.

DDHC stond in de openingsfase onder druk, maar de verdediging stond in tegenstelling tot vorig weekend een stuk beter. Al vroeg wist DDHC uit te breken en via Olivier Oort kwam de bal bij aanvoerder Hidde Trommelen die de bal door de benen van de doelman schoof, 1-0. Lang kon DDHC niet van de voorsprong genieten want Drunen profiteerde van matig uitverdedigen, 1-1.

Het spel golfde op en neer, Drunen had de overhand, en DDHC hield stand. De 1-2 leek in de maak maar Roel van Dortmont wist de bal op fraaie wijze op de doellijn te keren. Aan de andere kant kwam DDHC er een aantal keer gevaarlijk uit, echter ontbrak het aan geluk. Zo gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in.

Na de rust ging het lange tijd gelijk op toen Drunen op voorsprong kwam na een discutabel doelpunt, 1-2. DDHC zette alles op alles, speelde alles of niets en bleef ondanks een goede wedstrijd met lege handen achter. Twee minuten voor tijd profiteerde Drunen namelijk van de ruimtes en maakte er 1-3 van.

Zo verloor DDHC voor de tweede keer op rij een competitiewedstrijd, maar bood het getoonde spel wel aanknopingspunten voor de komende weken. Volgende week wacht nummer drie Prinsenbeek. DDHC zal er daar alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen.