Wedstrijdverslag 10 Mei

Tilburg DJ1 – DDHC DJ1 0-3

Nieuws afbeelding
Na 3 weken een vrije zondag gehad te hebben, was het tijd om de competitie weer te hervatten. Dit deden we met een wedstrijd tegen Tilburg DJ1. We hebben nog nooit van dit team verloren, maar weten wel dat we wanneer we bij hen uit spelen er iets meer moeite mee lijken te hebben.
We moesten vroeg uit de veren (08.45 verzamelen op een zondag is best vroeg, ja…) om aan deze wedstrijd te beginnen. Om klokslag 10.00 namen wij de bal uit en was het spel begonnen. Dieuwertje zat voor nu nog even op de bank, maar maakte deze wedstrijd gelukkig weer haar rentree na een blessure aan haar enkelbanden.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor ons team. We waren duidelijk sterker dan de dames van Tilburg, maar het stond na een kwartier spelen nog altijd 0-0. Af en toe had Tilburg wel even een doorbraak, maar dit werd snel en netjes opgelost door Marleen, Esmee of Linda. Na ongeveer 20 minuten in de wedstrijd werd de eerste goal dan uiteindelijk gemaakt. Moniek stond op kopcirkel en pingelde de bal tussen twee speelsters van Tilburg door waarna ze een voorzet gaf op Bregje. Bregje scoorde met een nette, goede flats op de planken. De 0-1 was binnen! Dit doelpunt smaakte natuurlijk naar meer en een paar minuten later werd er een nieuwe kans gecreëerd door Noortje die een fantastische loopactie maakte door heel het veld over te gaan en vervolgens de bal voor te geven op Flo, die hem weer doortikte naar Moniek. Haar doelpoging was niet goed genoeg voor een 0-2, want de keepster van Tilburg zat hier goed bij. Na een goede actie van Esmee in de cirkel werd er een strafcorner in ons voordeel gegeven. Hier wist Dieuwertje wel raad mee en met een mooie flats wist ze de bal in de hoek van het goal te mikken. De 0-2 was gemaakt! De scheidsrechter floot meteen af voor de eerste helft en zo gingen we ook met deze stand de rust in.
Na de rust bleven we druk zetten en kansen creëren. We speelden af en toe echter wel slordig en dat was dan ook de reden dat er niet veel doelpunten bij kwamen. We waren beter dan Tilburg, maar we speelden absoluut niet op ons best.
Een kans om er 0-3 van te maken was er voor Floor, nadat Dieuwertje een goede dieptepass in de cirkel gaf. Floor legde haar stick hier tegenaan, maar haar poging tot deze tip vloog net over de lat van het doel heen. Vlak hierna was het voor Floor wel raak voor haar tip-in. Na een bal van Bregje in de cirkel wist Floor hem subtiel over de legguards van de keepster van Tilburg heen te wippen.
Carmen deed nog een goede poging om ons doelsaldo te verbeteren. Na een steal op de 23-meterlijn pushte ze de bal richting de kruising. Het scheelde niet veel, maar de bal ging er net naast.
Niet veel later had Estrid nog een prachtige loopactie in de cirkel waarbij ze zo 3 man voorbij speelde. Haar voorzet was net iets te hard, waardoor Flo er, helaas, niet meer bij kon.

Tot slot was het Sophie die na een goed voorzet van Bregje nog een doelpoging deed, maar tevergeefs. Ook het backhandschot in de rebound van Moniek werd afgeweerd door de keepster. Kansen waren er, maar de bal wilde niet meer in de netten verdwijnen en zo eindigde deze wedstrijd dus in een 0-3 overwinning. De 3 punten mogen mee naar Raamsdonksveer. Volgende week spelen we thuis tegen Push DJ1, waar we vorige keer onnodig verlies hebben geleden. Tijd om daar revanche op te nemen. Tot volgende week!