Olympia D1 – DDHC D1 0-3 (0-0)

Zonder Floor en Esmée vertrokken we vandaag naar het verre Terneuzen voor de pot tegen
Olympia D1. Sophie ging wel mee, maar kon door haar blessure niet meedoen. Gelukkig vielen
Carmen uit MA1, Elise uit MB1 en Isabelle uit MB2 bij ons in. Super bedankt hiervoor!
We begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Olympia mocht te veel en we lieten ze vaak tot aan
onze drieëntwintigmeterlijn komen zonder veel druk te zetten. Gelukkig konden we het achterin
elke keer goed oplossen, waardoor er geen tegendoelpunt viel. Zo had Yvonne een mooie
redding waarbij ze de bal met haar handschoen over de lat tikte.

Een aantal keer kwamen we door goed uitverdedigen door de druk van Olympia heen. Door een
harde klap van Dieuwertje vanuit de cirkel kwam de bal bij Paulien in de andere cirkel. De
eerste doelpoging werd door de keepster gestopt, maar de tweede doelpoging belandde op het
lichaam van een speelster van Olympia. Hiervoor kregen wij een strafbal.
Onze strafbalspecialiste Marleen verliet haar vertrouwde plekje linksachter om de bal te nemen. Ze
pushte de bal hard en hoog, maar helaas kwam deze aan de verkeerde kant van de paal
terecht.

Een paar minuten later kregen we een strafcorner mee. Na drie pogingen was het uiteindelijk de
lijnstopster die de bal na twee reddingen de cirkel uit wist te werken.
Olympia kon echter niet counteren, want Bregje onderschepte de bal. Hierbij werd er lomp een
stick tussen haar benen gestoken waardoor ze hard op de grond viel en onder de
schaafwonden kwam te zitten. Dit typeerde het spel wel. Er werd erg fysiek gespeeld. Ook
werden er veel hoge ballen tegen speelsters aangeslagen. Voor dit fysieke spel kreeg Paulien
haar tweede groene kaart in haar hockey carrière. Door deze en de groene kaart van de
uitwedstrijd in Bleiswijk drie weken geleden, is ze nu recordhoudster van de meeste kaarten in
ons team. We kwamen dus twee minuten met twee man te staan, maar de tijd werd goed
volgespeeld.

Niet lang hierna was het rust en moesten er echt dingen besproken worden. Zo moesten we
meer vooruit gaan hockeyen en het compacter houden. Na een aantal individuele aanwijzingen
waren we klaar om te vlammen (zoals onze trainer Berni dat noemt) in de tweede helft.
We begonnen sterk en al snel merkten we dat er gaten vielen bij Olympia wanneer ze druk
gingen zetten. Een lange bal van achteruit bereikte de spitsen en na veel heen en weer getik
was het uiteindelijk Elise die ons op voorsprong zette. Ze scoorde dus bij haar debuut in D1
meteen een doelpunt!

Het spel van Olympia leek minder te zijn dan in de eerste helft. Er vielen veel gaten en ze
probeerden in de aanval niet meer zo veel te combineren als in de eerste helft. Het was Isabelle
die de bal op de rechtsachter-positie wist te veroveren. Ze speelde de bal langs de lijn, waar
Bregje goed vrijliep. Na een lange rush wist ze Noortje op de kop van de cirkel te vinden.
Noortje haalde uit en flatste zo de bal op de planken, 0-2!

We stonden lekker te hockeyen en het samenspel ging goed. We hielden het spel compact en
we zetten goede druk, waardoor Olympia niet meer gevaarlijk is geweest de tweede helft.
Paulien was echter nog niet tevreden met een stand van 0-2 en knalde de bal hard de netten in
na een mooie aanval waar Renée een grote rol in speelde. Zo werd de voorsprong uitgebouwd
naar 0-3!

Waar we het in de voorgaande wedstrijden vooral in de tweede helft lieten liggen, hebben we
deze wedstrijd juist de punten in de tweede helft binnengesleept. Ons spel in de eerste helft
was echt niet goed, maar door eindelijk eens onze rust te bewaren konden we vrolijk de auto in
voor de lange terugreis naar Raamsdonksveer. Volgende week treffen we Wateringse Veld thuis
en hopen we de goede lijn door te zetten.